La Porrassa

La ruta de la Porrassa transita per terrenys amables, sense gaire desnivell destacable. És un bon passeig que ens convida a conèixer la part més plana dels estrips de les muntanyes, allà a on van a parar uns quants barrancs.

Recorregut: Circular
Temps: 1 h
Dificultat: Baixa
Distància: 6,2 Km
Desnivell acumulat: 240 m

Els Corralets

Els marges de pedra seca, que van permetre als pagesos allisar els vessants dels costers, i les ruïnes centenàries dels corrals, formen part del paisatge d’aquesta part de la Mediterrània, quelcom molt present en tota la ruta.

Recorregut: Circular
Temps: 2h 10 min
Dificultat: Baixa
Distància: 4’6 Km
Desnivell acumulat: 200 m

Mola del Nadell

Recorregut exigent, i molt ben senyalitzat, que s’enfila per la Canal de les Paumeres per assolir un lloc erm i rocallós, amb grans perspectives panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals.

Recorregut: Circular
Temps: 3h 40 min
Dificultat: Mitjana
Distància: 8’5 km
Desnivell acumulat: 560 m

Barranc de Llèria

Ruta de desnivell important que travessa el meravellós indret del Torn amb les seves cales retallades. Puja per l’eixut barranc de Llèria, culmina el Molló Puntaire i fa una travessa pel barranc de l’Aiguacoll, paradís de les vies ferrades.

Recorregut: Circular
Temps: 5h
Dificultat: Alta
Distància: 24’5 km
Desnivell acumulat: 1165 m

Volta del Garretó

Ruta que transcorre per les muntanyes on pasten els ramats de cabres.

Per iniciar aquesta ruta es pot accedir en cotxe per la pista que surt del carrer Dedalts o enllaçar amb la Ruta del Mirador dels Dedalts. Sortim del pàrquing del mirador i agafem les marques grogues. Quan arribem a l’encreuament, on trobarem les marques vermelles, les seguirem per enllaçar amb el PR local (marques verdes i blanques). Arribats a aquest punt, agafarem el camí de l’esquerra fins trobar el PR-C92 que agafarem a mà esquerra i que no deixarem fins tornar al pàrquing del mirador.

Recorregut: Circular
Distància: 3,08km
Desnivell: 120m

Més informació

Ruta de la Portella

Ruta que ens portarà a un dels punts més alts del municipi, des d’on gaudir del paisatge de mar i muntanya.

Sortirem de la benzinera de la N-340 de L’Hospitalet de l’Infant i agafarem el PR-C91 fins arribar al pic de la Portella. Continuem pel PR-C91 fins arribar al camí de l’Irla, on seguirem les marques grogues que ens baixaran pel Coll de les Portes fins arribar al PR-C90. Continuarem el sender fins a l’AP-7, que creuarem pel túnel subterrani.

Recorregut: Circular
Distància: 18,28km
Desnivell: 560m

Més informació

Masboquera – Castelló – Masboquera

Aquesta ruta arriba fins al poble de Castelló, poble deshabitat en el qual se celebra per Nadal el Pessebre dels Estels.

Aparcar el cotxe a Masboquera i agafar el carrer de les escoles direcció Castelló pel GR-192. Ja a Castelló, baixem per la barrancada agafant el PR-92 fins a la font del mateix nom. Continuem per la pista fins a Masboquera passant per sota de la C-44.

Recorregut: Circular
Distància: 8,39km
Desnivell: 260m

Més informació

Ruta de la Platja del Torn

Iniciarem la ruta a l’Oficina de Turisme, seguint les senyals de GR-92 fins la plaça de la Marina, i continuem pel passeig marítim fins al Càmping el Templo del Sol. Passat el càmping i després del pont de la via sense deixar el GR-92, a mà esquerra comença un sender fins a la muntanya de la Rojala, considerat Espai Natural Protegit. Arribats al mirador destaquem les impressionants vistes de la platja del Torn i de L’Hospitalet de l’Infant. Quan arribem a l’aparcament de Cala Jostell, continuem per aquesta direcció seguint el camí de Ronda i els punts grocs.

Recorregut: Circular
Distància: 7.98km
Desnivell: 200m

Més informació

Mirador dels Dedalts

Aquesta ruta pot fer-se en cotxe.

Sortim del costat del camp de futbol de Vandellòs agafant el camí Dedalts fins a la sortida del poble. Un cop n’hem sortit, trobarem la senyal Mirador dels Dedalts i seguirem pel PRC-92. Arribarem als Dedalts i seguirem les marques grogues fins arribar al mirador des d’on es pot gaudir de magnífiques vistes de La Vall de Llors.

Recorregut: Lineal
Distància: 2,63km
Desnivell: 330m

Més informació

Mola de Genessies

Caminada fins al poblat ibèric de la Mola de Genessies.

Sortim de la Casa la Torre de Vandellòs, seguint el carrer Estanislao Figueres fins la benzinera i agafem el GR-192-1. Iniciem el pas per un camí ample al costat dels rentadors i transcorreguts 300m, agafem el sender que ens portarà per un alzinar fins la font de la Canaleta. Sortirem al camí de Casseà, que recorrerem encara pel GR fins a l’encreuament on trobarem les marques grogues que ens portaran al PR-C92 i d’aquí al Coll d’en Rourar, on tornarem a agafar seguir les marques grogues que ens portaran a la Mola de Genessies. El retorn fins a Vandellòs es farà sempre pel GR-C92.

Recorregut: Circular
Distància: 13,7km
Desnivell: 620m

Més informació

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre gratuïtament activitats i noticies.