Taller de sabó

Aquest taller introdueix els alumnes en els principals usos de l’oli d’oliva, així com tot el recorregut des de l’olivera fins a l’oli de taula o el sabó de casa. En primer lloc, es farà una breu introducció power point sobre diferents conceptes relacionats amb l’oli d’oliva (procés d’elaboració i principals usos) i amb el propi oli de timó (introducció al món de les herbes remeieres i a l’ús d’aquestes com a condiments alimentaris.
Empresa: Alberg Esportiu Àster (Allotjament)

Més informació

Taller de plantes remeieres i culinàries

Aquest taller consisteix en reconèixer les plantes aromàtiques i culinàries autòctones del territori. La primera part d’aquest taller es basa en una breu explicació sobre les plantes culinàries i remeieres. La segona part es basa en sortir a l’entorn (si l’entorn de l’escola es ideal) i elaborar el farcellet de les plantes culinàries.
Mitjançant aquest taller els alumnes podran interactuar directament amb el medi, així com conèixer la importància dels usos que antigament es donava a les plantes com a remeis o com a condiments alimentaris.
Empresa: Alberg Esportiu Àster (Allotjament)

Més informació

Taller de Cistells

Aquest taller consisteix en estudiar la vimetera, planta de la qual se’n extreu el vímet (branques assecades d’aquesta planta que ve de la família dels salzes), conèixer quines són les seves característiques, el seu habitat i els usos mitjançant una explicació del monitor. Finalment es posa en pràctica la tècnica de fer cistells amb aquest material i es dona a conèixer un ofici antic a punt de desaparèixer.
Empresa: Alberg Esportiu Àster (Allotjament)

Més informació

Taller de llata

Aquest taller consisteix en estudiar el Margalló, planta autòctona de Catalunya i els boscos Mediterranis, conèixer quines són les característiques principals mitjançant una explicació acompanyada per un power point, conèixer quin és el seu tractament i les seva utilitats. Finalment posar en pràctica un dels oficis antics molt lligat al nostre territori.
Empresa: Alberg Esportiu Àster (Allotjament)

Més informació

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre gratuïtament activitats i noticies.