Logo de Turisme de L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors

Durant els mesos d'abril i maig es duen a terme les jornades gastronòmiques de la tonyina on es pot degustar als restaurants del municipi les mil i una maneres de cuinar aquest peix blau tan típic de la nostra vila.

 

La textura ferma, però d'una gran melositat de la tonyina és gràcies als greixos que acumula en el moment de ser pescada, quan es troba en plena migració cap a mars càlids. És precisament en aquesta migració on radica la seva vinculació amb el municipi ja que antigament, durant el seu trajecte cap a aigües càlides, la tonyina es capturava mitjançant una tècnica trucada “almadrava” que consistia en envoltar els peixos amb xarxes per poder-los pescar amb arpons. Perquè aquest sistema fos efectiu, feien falta platges en forma de badia i de no massa profunditat, una característica de les costes de l'Hospitalet de l'Infant (de fet, una de les platges emblemàtiques del municipi rep el nom de “Almadrava”, que a la seva vegada  dóna nom també a un nucli de població).

 

 

 

Diada de la Tonyina

Les Jornades de la Tonyina de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors s'inicien  amb la celebració de la Diada de la Tonyina. A mig matí, la Plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant és escenari d’una jornada lúdica i festiva en la què els assistents poden degustar la tradicional clotxa de tonyina, una recepta mar-muntanya que combina la tradició marinera de l’Hospitalet de l’Infant amb les tradicions dels pobles d’interior del municipi. La clotxa de tonyina consisteix en un pa de pagès, al que se li treu la molla i se l’omple de tonyina i altres ingredients més propis de la pagesia, com una samfaina feta amb tomàquet, albergínies i pebrot.

 

Els cuiners que participen a les Jornades de la Tonyina preparen  centenars de clotxes, que s’acompanyaran d’una degustació de vi. La Diada de la Tonyina ofereix  un seguit d’espectacles, animacions per als més petits, estands amb productes típics del territori, etc.
 

 

 

 

   Fes clic per subscriure't

Vols rebre la nostra agenda setmanal?

Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Logo de TURESPANYA Logo de Turisme de la Costa Daurada Logo de l'Agència Catalana de Turisme Logo de Catalunya Turisme Logo de Port Aventura Enllaç a la guia Bluetooth