Logo de Turisme de L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors

Hospital gòtic

Situat al centre del poble sorgeix majestuós l’antic hospital que data del 1346, fundat per l’Infant Pere, fill de Jaume II i Blanca d’Anjou. La seva funció era la d’acollir els peregrins i vianants que passaven pel Coll de Balaguer. D’aquí prové el nom de “l’Hospitalet de l’Infant”, que reflecteix la característica principal dels seus habitants: “l’hospitalitat”.

 

Mirador de la Plaça de la Marina

Ubicada al passeig marítim es troba la Plaça de la Marina i aferrat a aquesta està situat el mirador. A la tarda veurem com els pescadors es van situant a l’espigó per desplegar les seves canyes. Des d’aquest mirador es poden contemplar impactants capvespres. A més, totes les tardes d’estiu s’hi pot trobar el mercat d’artesania, música en viu, etc.


Port Esportiu

Situat al Passeig Marítim ostenta de forma ininterrompuda la bandera blava europea per la qualitat de serveis i aigües. Aquí, les

embarcacions hi poden trobar descans i, alhora, gaudir d’un ampli calendari d'activitats i esdeveniments que fan d'aquest entorn un lloc per gaudir del mar.

 

Platja Naturista del Torn

Paradisíaca platja naturista situada dins d'un espai natural anomenat Rojales, on el mar i la muntanya s'imposen a parts iguals. Un lloc privilegiat on els turistes i autòctons es submergeixen dins les aigües cristal·lines guardonades amb la Bandera.  La Platja  Naturista  del Torn  hipnotitza als visitants més exigents gràcies a una combinació perfecta entre platja i entorn.

 

Ermita de Sant Roc

Ubicada al cim de les muntanyes de la Serra del Mestral, l'ermita de Sant Roc va ser construïda durant tres anys (1993-1996), disposa d’una àmplia superfície de 103 m2, que ens permet

 gaudir d’unes vistes esplèndides del municipi i de la seva costa.

 

Mirador de la Rojala

Situat a la part alta de la Platja del Torn, des d’aquest mirador podem tenir unes magnífiques vistes del municipi, tant de la platja com de la part més muntanyenca. Aquest és un entorn protegit on podem gaudir de la naturalesa i  conèixer-la millor. Podem trobar una bona mostra de la típica pineda mediterrània.

 

Desembocadura del riu Llastres

Entre l'Hospitalet de l'Infant i Miami Platja  hi trobem la desembocadura del riu Llastres essent un bon exemple de zona humida mediterrània. Des de la passarel·la que la creua podem observar les plantes més típiques com, entre d’altres, el jonc.

 

Ca la Torre

Endinsant-nos al nucli de Vandellòs trobarem “Ca la Torre”, la casa pairal més significativa del municipi, que pren el seu nom d'aquest element arquitectònic a causa que conté una torre de defensa de l'època medieval. Aquest tipus de torres es construïen com a lloc d'observació i protecció contra els atacs dels pirates que amenaçaven les nostres costes.

 

Horari:

De dimarts a divendres:   16h - 20h

Dissabte:  10h - 13h

Més informació:  977 82 21 22

 

Mirador del “Turó del Castell”

Sobre el pujol situat a la població de Vandellòs tenim el mirador, al qual s'accedeix per unes escales tallades a la roca, amb baranes, que neixen de la part baixa del carrer Amunt, al costat de la carretera C-44. A la part superior  trobarem dues taules informatives de relleu de les muntanyes i voltants, així com unes magnífiques vistes amb les quals delectar-se.

 

Masia de Castelló

Castelló és un dels pobles deshabitats del municipi des dels anys 50. Cobra vida a les festes nadalenques gràcies a la representació del “Pessebre dels Estels” on els visitants poden veure com era la vida rural d'un poble de fa segles i conèixer els principals oficis que es desenvolupaven.

 

Centre d'Interpretació de l'Oli

Al Molí de Vandellòs no tan sols trobareu l'espai i la maquinària original d'aquest molí, sinó que a més la podreu veure funcionar, podreu escoltar el testimoni dels moliners que l'han utilitzat i gaudir d'una esplèndida pel.lícula dels anys setanta, amb el molí vell a ple funcionament.

 

 L'antic Molí de Vandellòs s'ha rehabilitat, restaurat i reconvertit en un centre d'interpretació dedicat a l'oli, pioner en el seu sector.

 

És un edifici autèntic que amb el complement d'una museografia moderna (panells audiovisuals, figures de resina hiperrealistes, audioguies, sonoritzacions) ens convida a descobrir i explorar el món de l'oli tot passejant i sorprenent-nos a cada racó.

 

 

Finalment, per completar la visita, podeu tastar l'oli de la Vall de Llors. Tota una experiència per sucar-hi pa!

 

HORARI:                                                                                           

 

       - Dijous i divendres:        10h - 13h

       - Dissabte i diumenge:   10h  -14h

 

INFORMACIÓ I RESERVA PER A GRUPS:

 

        - Telèfon de contacte: 97782 21 22

 

    

 

Centre Cultural Infant Pere

Situat a l’entrada del poble, aquest modern edifici disposa de biblioteca, teatre-auditori, zona infantil i arxiu d’imatges. Gaudeix de tota l’oferta cultural que trobaràs al Centre Cultural Infant Pere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Fes clic per subscriure't

Vols rebre la nostra agenda setmanal?

Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Logo de TURESPANYA Logo de Turisme de la Costa Daurada Logo de l'Agència Catalana de Turisme Logo de Catalunya Turisme Logo de Port Aventura Enllaç a la guia Bluetooth