Logo de Turisme de L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors

A pocs kilòmetres de les platges trobem la Vall de Llors (la vall dels llorers), on s’hi pot arribar en qüestió de minuts i gaudir de les localitats de l'interior -Vandellòs, Masboquera i Masriudoms- i conèixer els camins de la vall a peu, a cavall o amb bicicleta, a través de senders ben senyalitzats. Els aficionats al golf trobaran a la zona un dels millors camps de Pitch & Putt de Catalunya.

 

Serres del municipi

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, gràcies a la seva proximitat al mar Mediterrani i a les seves muntanyes de Tivissa-Vandellòs, últims contraforts de la Serralada Prelitoral Catalana, amb alçades de fins a 727 metres (Molló Puntaire), és un territori amb una varietat d’ecosistemes i de paisatges sorprenents.

 

Saber captar la bellesa dels nostres espais és quelcom que tots podem fer simplement passejant per aquests indrets propers.

 

Coneix tota la informació a la web del centre excursionista Serres del Mestral.
www.serresdelmestral.cat


El bosc mediterrani

El bosc de la Vall de Llors és un mosaic de petits claps d’alzinar i d’extensions més grans de pinedes, amb un sotabosc d’arbustos molt diversos, perfectament adaptats a un territori sec i assolellat en el que cal aprofitar fins la darrera gota d’aigua.

 

Flora

La flora, rica i abundant, es manté pràcticament durant tots els mesos de l’any. Les flors de tardor, flors d’hivern, flors de primavera i flors d’estiu creen un ventall de colors i d’olors que omplen la Vall de Llors transformant el paisatge en un mosaic ple de vida i creant un ecosistema que ens és propi.

 

Fauna

La rica vegetació de la vall manté al seu torn una gran diversitat de fauna, des de mamífers de mida mitjana fins a insectes de totes les formes i colors. Tots aprofiten els migrats recursos que apareixen, creant complexes xarxes de vida que es mantenen en el temps.

 

El conjunt de boscos presenten una fauna característica, essent presents espècies ubiqüistes. La fauna més representativa associada a aquestes comunitats, està formada per espècies com:

 

· El ratolí de bosc (Apodemus sylvaticus)
· La fagina (Martes foina)
· El senglar (Sus scrofa)
· El tudó (Columba palumbus)
· El gaig (Garrulus glandarius)
· El pit roig (Eritacus rubecula)
· L'esparver (Accipiter nissus)
· L'astor (Accipiter gentillis)
· El gamarús (Strix aluco)
· El pinsà (Fringillia coelebs)

 

SENDERISME

Troba la ruta més adient per a tu amb les nostres propostes...

 


 

 

 

 

 

 

   Fes clic per subscriure't

Vols rebre la nostra agenda setmanal?

Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Logo de TURESPANYA Logo de Turisme de la Costa Daurada Logo de l'Agència Catalana de Turisme Logo de Catalunya Turisme Logo de Port Aventura Enllaç a la guia Bluetooth