El Torn

El Torn és una d’aquelles platges privilegiades pel seu excel·lent grau de conservació natural. Sense cap mena de dubte és un dels símbols de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i, una de les platges més fotografiades de la Costa Daurada. En destaca el seu illot amb les restes d’una torre de guaita medieval al seu cim. Aquest és un dels miradors privilegiats, l’altre es troba a dalt de tot de l’espai natural protegit de la Rojala. En aquest entorn es pot trobar una bona mostra de la típica pineda mediterrània. A més, hi ha una ruta senderista que ens trasllada fins al mirador del Torn, on es pot gaudir d’unes vistes fantàstiques de la platja i també de la franja litoral de l’Hospitalet de l’Infant.

La Rojala-Platja del Torn és l’únic espai protegit al litoral que va de Tarragona al delta de l’Ebre. La singularitat de l’espai és pel fet que és un dels escassos trams de costa des de Tarragona al delta no afectat pel procés urbanitzador. És també un espai litoral de transició entre el paisatge mediterrani amb trets de característiques septentrionals amb notables valors paisatgístics i de vegetació litoral.

Més llocs d'interés

Una bona manera de copsar tot el que ens ofereix el territori de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és apropar-se a algun dels diversos miradors repartits per diferents punts. La proximitat de la muntanya ens permet captar unes imatges panoràmiques espectaculars de la sinuosa costa mediterrània al seu pas per l’Hospitalet de l’Infant. 

Tot i això, el primer mirador es troba al nivell del mar, a la Plaça de la Marina. Aquest és un bon lloc per gaudir de manera relaxada de les postes de sol mentre mirem els pescadors com es van situant a l’espigó per desplegar les seves canyes. 

Si pugem una mica més amunt i caminem per l’espai natural protegit de la Rojala, arribarem al cim del Torn. Des d’aquest mirador podem tenir unes magnífiques vistes del municipi, tant de la platja com de la part més muntanyenca. Aquest és un entorn on podem gaudir de la naturalesa i  la màxima tranquil·litat. Si continuem pujant arribarem a l’ermita de Sant Roc, Ubicada al cim de les muntanyes de la Serra del Mestral,  va ser construïda durant tres anys (1993-1996), disposa d’una àmplia superfície de 103 m2, que ens permet gaudir d’unes vistes esplèndides del municipi i de la seva costa. De camí al darrer dels miradors ubicat a Vandellòs, ens podem aturar al mirador de carretera que s’ha habilitat entre els nuclis de Masboquera i Masriudoms. Un espai de molt fàcil accés que ens proporcionarà unes vistes del litoral del municipi úniques. 

Per acabar la nostra visita als miradors ens aproparem al mirador del Turó del Castell, situat a Vandellòs, al qual s’accedeix per unes escales tallades a la roca, amb baranes, que neixen de la part baixa del carrer Amunt, al costat de la carretera C-44. A la part superior  trobarem dues taules informatives de relleu de les muntanyes i voltants, així com unes magnífiques vistes. 

Amb aquesta visita als miradors, aconseguirem dues coses, conèixer la immensitat d’aquest territori que combina mar i muntanya en tots els seus paisatges i, sobretot, gravar a la nostra retina unes imatges espectaculars des d’uns miradors privilegiats. 

Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux