Cala Justell

Aquesta cala, també anomenada Gestell, és un arenal totalment natural per dues raons. La primera, perquè està inclosa dins de l’Espai Natural Protegit de la Rojala-Platja del Torn. Una zona que comprèn un petit tram del litoral que manté una de les platges i trams de costa amb més interès paisatgístic del migjorn català. La segona, perquè és una platja sense serveis i, per tant, només hi trobarem mar, sorra i vegetació. 

Està ubicada, a més, en una zona humida catalogada que s’ha recuperat els últims anys. Precisament, aquesta acció ha permès diversificar les comunitats vegetals aquàtiques que oferiran un ampli rang de refugi a espècies com el samaruc que s’està provant de reintroduir a l’ecosistema.

La composició de la platja és força variada al llarg dels 170 metres aproximats de longitud i 40 d’amplada. Entre els promontoris de dunes, s’alternen la sorra fina i daurada amb els còdols i la roca. Les aigües, a les quals s’accedeix per mitjà d’un pendent relativament pronunciat, són tranquil·les i presenten una transparència excel·lent.

Més platges

Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux