Festes temàtiques

Clotxada Popular

La Clotxada popular és un dels actes més tradicionals i multitudinaris de la Festa Major de Vandellòs, que se celebra a finals de setembre en honor dels patrons del poble, Sant Cosme i Sant Damià. Aquest esdeveniment gastronòmic té lloc a la plaça principal de la vila -la Plaça Drs. Gil-Vernet-, amb la torre medieval com a fons de l’escenari. 

En aquest escenari tan característic de Vandellòs, s’hi esmorza el que  menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: la clotxa.  És a dir, un pa buidat parcialment de molla i omplert de vianda feta a la brasa (arengada o llonganissa, tomàquet, ceba, un bon raig d’oli i sal).

Aquest és un plat típic de la zona de les Terres de Mestral, que des de la MIDIT (la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) s’està promocionant com a icona gastronòmica del territori. Si encara no l’heu tastat, us convidem a fer-ho; i si sou un dels assistents fidels a aquest acte, que ja fa vint molts anys que s’organitza a Vandellòs.

Més experiències

Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux