Castelló

Castelló és un dels nuclis deshabitats del municipi, que està situat entre Masboquera i Vandellòs. Aquest poble d’origen medieval, que va ser abandonat als anys 50, però, cobra vida, diversos cops a l’any, de la mà de l’Associació Masia de Castelló. Tot i això, al passejar pels seus carrers és fàcil imaginar com devia ser la vida fa dècades, enmig de les muntanyes i en un entorn molt més salvatge que l’actual. A més, és interessant veure la distribució dels carrers i els diferents tipus d’habitatge orientats a una vida exclusivament rural.

Entre els principals esdeveniments que organitza aquesta entitat, hi ha la Rustik Festa, l´últim cap de setmana d’agost, que com a actes més destacats inclou una trobada d’acordionistes de la província, actuacions musicals, jocs tradicionals i espectacles de carrer; i a l’estiu també, la Nit lírica, una vetllada musical a l’aire lliure a mitjan de juliol.

Al Nadal s’hi representa el Pessebre dels Estels, un pessebre costumista prou singular en què a més de reproduir-se algunes escenes bíbliques, es recuperen arts i antics oficis que es realitzaven en pobles de muntanya com el de Castelló. Així durant tres o quatre dies, els visitants s’hi poden retrobar amb activitats com la carbonera, les feines de batre a l’era, els corrals, l’escola, la forja… I el 13 de desembre, per Santa Llúcia, se celebra la Festa Major de Castelló, amb un caràcter lúdic, religiós i solidari.

Més pobles

Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux